Skip to content

Zorgboerderij Oss

Onze zorgboerderij vlakbij Oss: dé plek waar het mogelijk is om te zijn wie je bent en te doen waar je goed in bent. Onze zorgboerderij is gelegen tussen Oss en Den Bosch, namelijk in Vinkel. Welkom bij Ons Plekske: een dagbesteding voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Onze locatie bestaat uit een zorgboerderij waarbij vier elementen centraal staan, namelijk werk, studie, sport en ontspanning. Dit zijn de vier elementen die de basis vormen voor een dag bij Ons Plekske. Naast onze zorgboerderij beschikken we ook over een paardenweide waar les gegeven kan worden op therapeutische wijze, en een jungle waar diverse stoere en sportieve outdoor activiteiten worden ondernomen. Daarnaast werken we samen met verschillende externe locaties. Samen met de jongeren gaan we hun talenten ontdekken én toepassen in de maatschappij. We vertellen je op deze pagina er graag meer over of neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat biedt onze zorgboerderij?

Onze zorgboerderij is een dagbesteding waar jongeren met autisme of een licht verstandelijke beperking terecht kunnen met een specifieke hulpvraag. We bieden begeleiding op basis van groeps- en individueel niveau of ambulante zorg. Ieder persoon is uniek en daarom vraagt ieder individu om een andere begeleiding. Wij kijken naar de vraag achter de vraag om de jongeren zo goed mogelijk te begeleiden en te ontwikkelen op hun eigen niveau en tempo. Bij onze zorgboerderij in de buurt van Oss wordt een Persoonlijk zorgplan voor de jongere opgesteld om de jongeren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en de gewenste doelen te bereiken.

De activiteiten op onze zorgboerderij vlakbij Oss

Bij de term ‘zorgboerderij’ denk je misschien al gauw aan werken op het land met dieren. Maar Ons Plekske is méér dan een standaard dagbesteding of zorgboerderij. Bij ons ontvang je direct bij binnenkomst een warm welkom en geven we de jongere een gevoel van thuiskomen. Dat doen we onder andere met een huiselijke inrichting, veel gezelligheid onderling, een plan op maat en het ondernemen van sport- en ontspanningsactiviteiten.

Ons Plekske is dé plek waar jongeren zich ontwikkelen binnen hun eigen interessegebied en daarmee kunnen meedraaien in de maatschappij. Op basis van de hulpvraag bepalen we wat de jongere nodig heeft en waar zijn/haar talenten liggenDit gaat altijd in overleg met de jongere zelf en de ouders/verzorgers van die jongeren. Zo gaan ze iedere dag met plezier naar onze zorgboerderij. En voeren ze activiteiten uit die ze leuk vinden én waarin ze graag willen verbeteren. Van stoere activiteiten als werken in de tuin en de schuur, tot creatieve activiteiten in de keuken en crearuimte. Ook is het mogelijk om samen met een docent diverse vakken te leren, van wiskunde en geschiedenis tot vreemde talen. Hieronder vind je een greep uit de verschillende activiteiten:

Werkactiviteiten:

Een greep uit de werkmogelijkheden

 • Koken, bakken
 • De (moes)tuin onderhouden en houtbewerken op de zorgboerderij
 • Werken in de horeca
 • Werken bij een bakker
 • Werken in een bouwbedrijf
 • Werken bij een fruitteler
 • Werken op een manage

Naast werken op de zorgboerderij, kunnen de jongeren ook werkervaring opdoen in de omgeving van Oss. We werken samen met een aantal leerbedrijven. Samen zoeken we met de jongeren naar een passende organisatie waar ze ervaring opdoen. Meer over de werkactiviteiten lees je hier.  

Studie

Een greep uit de studiemogelijkheden:

 • Rekenen
 • Vreemde talen
 • Geschiedenis
 • Biologie
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde

In deze én andere vakken kunnen de jongeren meer kennis opdoen. We beginnen op een laagdrempelig niveau om succeservaringen op te doen. Dat doen we door de jongeren te belonen door diploma-uitreikingen te organiseren. Stap voor stap verhogen we het niveau op het eigen tempo zodat de jongeren zich steeds verder kunnen ontwikkelen. Waar jongeren in het reguliere schoolsysteem het gevoel hebben er niet tussen te passen, komen hun talenten hier helemaal tot hun recht. Lees hier meer over de verschillende studie-activiteiten.

Sport & ontspanning

Een greep uit de sport- en ontspanningsactiviteiten:

 • Skiën
 • Tennis
 • Mountainbiken
 • Muziek maken
 • Knutselen
 • Koken en bakken

Van slingeren als een aap door onze ‘jungle’ tot knutselen, koken, bakken en zelfs skiën. Wij bieden vrijetijdsactiviteiten aan om het individu én de saamhorigheid te stimuleren. Op onze zorgboerderij vind je onder andere een goed ingerichte keuken, een groot buitenterrein met beachvolleybal- en voetbalveld, een jungle om te klimmen en klauteren, paardenweide waar les gegeven kan worden op therapeutische wijze (dit doen we niet standaard, alleen op aanvraag) en een bioscoop/theaterruimte. Ook plannen we regelmatig uitjes zoals een dag naar het pretpark, lasergamen of een stedentrip. Lees hier meer over onze sport- en ontspanningsactiviteiten.

Interesse in onze zorgboerderij in de buurt van Oss?

Ben je benieuwd naar Ons Plekske en of het ‘een Plekske’ is waar jullie naar op zoek zijn? Wij nodigen je graag uit voor een uitgebreide rondleiding en intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek bespreken we de hulpvraag en aandachtspunten van de desbetreffende jongere. Samen proberen we de vraag zo helder mogelijk te krijgen. Op basis hiervan bekijken we de aanvraag en beslissen we of onze zorgboerderij kan voorzien in deze wensen. Indien dit het geval is, wordt er een proefdag ingepland. Na afloop van de proefdag bespreken we de ervaringen van beide kanten en wordt bepaald of er een match is.

Is die klik er, dan wordt er een afspraak ingepland met de hoofdcoach. Deze neemt nogmaals de wensen door en aan de hand hiervan wordt een persoonlijk plan opgesteld. Één tot twee keer per jaar vindt er een evaluatie plaats om het plan door te spreken en bij te sturen. Neem contact op om vrijblijvend een uitgebreide rondleiding en intakegesprek in te plannen.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.