Skip to content

Zorgboerderij Noord-Brabant

Welkom bij Ons Plekske: de zorgboerderij in Vinkel, Noord-Brabant, waar het mogelijk is te zijn wie je bent en te doen waar je goed in bent. Een plek waar jongeren worden uitgedaagd en gestimuleerd hun talenten verder te ontwikkelen én nieuwe te ontdekken. Jongeren vervullen bij ons die prominente rol in alles wat Vinkel beweegt. Meer weten? Lees dan verder op deze pagina of neem direct hieronder contact met ons op.

Wat is een zorgboerderij?

Onze zorgboerderij is een plek voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Dit is bij ons in de vorm van dagbesteding. Bij Ons Plekske wordt er gekeken naar mogelijkheden en kansen voor deze jongeren. Naast activiteiten in en rondom de zorgboerderij in Noord-Brabant bieden we ook schoolvakken aan en kunnen de jongeren werkervaring opdoen bij leerbedrijven in de buurt.

De activiteiten op onze zorgboerderij in Noord-Brabant

Zorgboederij Ons Plekske is meer dan een boerderij. Het is een plek waar we samen met onze jongeren zoeken naar de dingen die uitdaging en voldoening bieden. Het is dé plek waar hun zelfvertrouwen groeit en zelfstandigheid toeneemt.

Wij zorgen voor een goede afwisseling tussen in- en ontspanning, houden daarbij rekening met de wensen van de jongeren en bieden hierdoor dagbesteding op maat. Werk, studie, sport en ontspanning vormen hierin de basis voor elke dag. Onder andere de volgende activiteiten vind je bij dagbesteding Ons Plekske:

Werkactiviteiten:

 • Werken in de horeca
 • Tuinieren
 • Houtbewerking
 • Werken in de techniek

Wij zorgen ervoor dat jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uitmaken van de maatschappij. In de omgeving van Vinkel werken we samen met diverse lokale en regionale leerbedrijven waar de jongeren werkervaring op kunnen doen. Ook hierin wordt er gekeken naar de wensen van de jongeren en zoeken wij een passende leerplek voor ieder individu. Meer over de verschillende werkactiviteiten lees je op onze pagina activiteiten.

Studie

 • Biologie
 • Geschiedenis
 • Wiskunde
 • (Vreemde) talen

Wij bieden de jongeren de mogelijkheid zich te ontwikkelen op het gebied van studeren. Focussen op successen vinden wij belangrijk, daarom beginnen wij met een laagdrempelig niveau. Jongeren worden hierdoor op een positieve manier gestimuleerd doordat we bijvoorbeeld diploma-uitreikingen organiseren. Deze lessen worden gegeven door verschillende docenten. Meer over de verschillende studiemogelijkheden lees je op onze pagina activiteiten.

Sport & ontspanning

 • Skiën
 • Tennis
 • Mountainbiken
 • Muziek maken
 • Toneel spelen
 • Knutselen
 • Koken en bakken

Bij Ons Plekske maken naast werken en studeren ook sport en ontspanning deel uit van de dag. Activiteiten worden veelal gedaan in de gezellige leef- en workshopruimte, goed ingerichte keuken en het grote buitenterrein met onder andere een jungle om in te klimmen en klauteren als een aap, een beachvolleybal- en voetbalveld. Meer over de verschillende sport- en ontspanningsactiviteiten lees je op onze pagina activiteiten.

Aanmeldprocedure zorgboerderij Noord-Brabant

Wil je graag kennismaken met onze zorgboerderij? Samen kijken wij of Ons Plekske de juiste plek is. Het verloop van de aanmeldprocedure lees je hieronder.

Aanmelden

Interesse in onze zorgboerderij? Neem dan contact met ons op en meld je aan.

Rondleiding en intakegesprek

Graag nodigen wij jou daarna uit voor een uitgebreide rondleiding en intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de wensen, behoeften en hulpvraag.

Proefdag

Naar aanleiding van het intakegesprek bekijken wij de aanvraag zorgvuldig om te beslissen of de desbetreffende jongere binnen onze dagbesteding past en of wij in de hulpvraag als organisatie kunnen voorzien. Zo ja, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een gratis proefdag in de plannen.

Afspraak hoofdcoach

Na de proefdag worden de ervaringen van beide kanten besproken. Indien de klik er is, plannen wij een afspraak in waarbij je kennismaakt met de hoofdcoach. Tijdens dit gesprek worden de begeleidingsbehoeften en hulpvraag nogmaals uitgebreid besproken. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk plan opgesteld.

Evaluatie

Één tot twee keer per jaar vindt er een evaluatie plaats waarbij de ontwikkeling en voortgang wordt besproken. Ook worden de doelen geëvalueerd. Dit doen we aan de hand van het eerder opgestelde persoonlijke ontwikkelingsplan. Naar aanleiding van deze evaluatie kan het persoonlijke plan tussentijds worden bijgesteld.

Extra contactmomenten

Naast de vaste evaluatie is het natuurlijk altijd mogelijk extra contactmomenten in te plannen. Wij houden nauw contact met de ouders/verzorgers zodat we elkaar goed op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen.

Gedragsdeskundige Careflex

Indien nodig kunnen wij beroep doen op een gedragsdeskundige van Careflex. Dit is een externe zorgverlener gespecialiseerd in complexe doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg.

Interesse in onze zorgboerderij?

Heb je interesse in onze zorgboerderij? Wij nodigen je graag uit om een keer langs te komen.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.