Skip to content

Zorgboerderij dagbesteding

Je bent op zoek naar een zorgboerderij of dagbesteding voor je zoon, dochter of een ander familielid. Wellicht is Ons Plekske dé plek waarnaar je zoekt. We vertellen je graag meer over wat onze jongeren bij Ons Plekske allemaal doen en wat we kunnen bieden. Wil je direct een kennismaking plannen? Wij ontvangen je met open armen. Neem direct contact op voor meer informatie.

Wat is een zorgboerderij dagbesteding?

Een plek waar het mogelijk is om te zijn wie je bent en te doen waar je goed in bent. Dat is waar onze zorgboerderij / dagbesteding Ons Plekske voor staat. Op onze zorgboerderij kunnen jongeren met autisme of een licht verstandelijke beperking terecht. Wij stimuleren ze om mee te draaien in de maatschappij, zorgen ervoor dat talenten ontwikkeld worden en focussen op hun sterke punten.

Onze zorgboerderij is er in dagbesteding-vorm: ‘s ochtends komen onze jongeren op eigen gelegenheid naar Ons Plekske en ‘s avonds eten en slapen ze weer thuis. De dag wordt ingevuld met werk, studie, sport en ontspanning. Dat is het motto van Ons Plekske. We bieden groeps- en individuele begeleiding aan en ambulante zorg, afhankelijk van de hulprvraag.

Hoe ziet een dag bij Ons Plekske eruit?

Wij zorgen voor een goede afwisseling tussen in- en ontspanning en houden daarbij rekening met de wensen van de jongeren en bieden hierdoor dagbesteding op maat aan. Dat wil zeggen dat wij kijken naar de interesses van de jongeren en deze centraal zetten. Samen met de jongeren kijken wij waar zij zich graag in willen ontwikkelen en daar stemmen we hun persoonlijke zorgplan en daginvulling op af.

Onze zorgboerderij is van maandag tot en met zaterdag  van 9 tot 16 uur, met uitzondering op woensdag tot 17 uur, geopend. Werk, studie, sport en ontspanning vormen hierin de basis voor iedere dag. We bieden onder andere werkactiviteiten aan op de boerderij, in samenwerking met externe leerbedrijven, verschillende schoolvakken om de kennis te vergroten en therapieën in onze paardenweide aan.

Zo kunnen de jongeren onder andere koken op de boerderij, werken bij de bakker, manege of een bouwbedrijf. Meer kennis opdoen in bepaalde vakken zoals rekenen, vreemde talen of biologie is ook mogelijk. We starten op een laag niveau zodat iedereen kan meekomen en vieren we successen om de jongeren positief te stimuleren. Dat doen we door bijvoorbeeld diploma-uitreikingen te organiseren. Tot slot is er voldoende tijd voor ontspanning en hebben we regelmatig uitjes. Van klimmen als een aap door onze jungle, tot zelfs mountainbiken en skiën.

Meer dan alleen een zorgboerderij

Onze dagbesteding alleen een zorgboerderij noemen, dekt de lading niet helemaal. We werken samen met leraressen van de Hub en het Koning Willem I college, met erkende leerbedrijven én organiseren regelmatig uitjes. Waar jongeren in de reguliere maatschappij het gevoel hebben buiten de boot te vallen, komen hun talenten en sterktes juist tot uiting.

Bij Ons Plekske ontvang je direct bij binnenkomst een warm welkom en geven we de jongere een gevoel van thuiskomen. Dat doen we onder andere met een huiselijke inrichting, veel gezelligheid onderling, een plan op maat en het ondernemen van sport- en ontspanningsactiviteiten.

Ons Plekske is perfect voor jongeren die:

✓ Het beste uit zichzelf willen halen

✓ Nieuwe talenten willen ontdekken en deze verder ontwikkelen

✓ Willen meedraaien in de maatschappij

✓ Een positieve invulling willen geven aan hun dag

✓ Hun zelfvertrouwen willen vergroten

Afhankelijk van de aard van hulpvraag bieden we specifieke begeleiding aan op onze zorgboerderij / dagbesteding:

Groepsbegeleiding

Onze groepen bestaan uit maximaal drie á vier jongeren en er wordt hierbij gekeken welke jongeren samen in een groep kunnen werken. Zaken zoals het niveau en interessegebieden spelen hierin een belangrijke rol. Ook moeten de jongeren zich op hun gemak voelen bij elkaar zodat zij zich succesvol kunnen ontwikkelen.

Welkom bij Ons Plekske

Individuele begeleiding

Voor sommige jongeren werkt individuele begeleiding beter. Bij individuele begeleiding wordt een persoonlijke coach toegewezen aan de jongere. Aan het begin van de dag wordt de planning doorgenomen op basis van de interesses en talenten. Daarnaast betrekken we de jongere zo nu en dan óók met individuele begeleiding bij de groep. De coach blijft in de buurt en kan helpen in situaties waar nodig.

We vinden het belangrijk dat jongeren met individuele begeleiding ook om leren gaan om te werken in een groep. Vandaar dat individuele begeleiding altijd deels gecombineerd wordt met werken in een klein groepje in aanwezigheid van de persoonlijke coach.

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding is een aanvulling op 1-op-1 begeleiding. De desbetreffende jongere wordt thuis opgehaald door de coach. Buiten de dagbesteding kan ambulante begeleiding plaatsvinden, bijvoorbeeld ook thuis. Deze begeleiding wordt gedaan als de stap te groot is om de jongere direct te laten integreren met anderen op de boerderij.

Interesse in onze zorgboerderij / dagbesteding?

Als je interesse hebt in onze zorgboerderij voor bijvoorbeeld jouw zoon of dochter, kun je een intake plannen. Hierin geven we een uitgebreide rondleiding over de boerderij en plannen we een gesprek om de wensen en behoeften te bespreken. Indien er een klik is, plannen we vervolgens een proefdag in waarin de jongere een dag kan meedraaien op de zorgboerderij.

Na afloop van die dag evalueren we de dag en bespreken we, samen met de jongere, de ervaring. Mocht het klikken, dan wordt er een afspraak ingepland met de hoofdcoach. Deze neemt nogmaals de wensen door en aan de hand hiervan wordt een persoonlijk plan opgesteld. Één tot twee keer per jaar vindt er een evaluatie plaats om het plan door te spreken en bij te sturen.

Onze zorgboerderij ligt tussen Oss en Den Bosch, in een landelijke omgeving van Vinkel. Neem contact op om vrijblijvend een uitgebreide rondleiding en intakegesprek in te plannen.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.