Skip to content
4ae16199-4ba0-47f3-9855-6e8851fa6694

Het motto van Ons Plekske is ‘werk, studie, sport & ontspanning’

Deze vier activiteiten samen vormen de basis van elke dag op onze zorgboerderij. Wij bieden dagbesteding op maat, houden rekening met de wensen van de jongeren en zorgen voor een goede afwisseling tussen in- en ontspanning.

Onze werkactiviteiten

Bij Ons Plekske worden er diverse werkactiviteiten ondernomen op het gebied van horeca, tuinieren, koken, houtbewerking, techniek en nog veel meer. Wij zorgen ervoor dat onze jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uitmaken van de maatschappij. Wij werken op diverse locaties. Zo vindt de dagbesteding plaats op zowel onze eigen zorgboerderij en paardenweide als op externe locaties.

Met veel genoegen wordt er samengewerkt met lokale en regionale bedrijven zoals Boerderijterras ’t Venster, Bakker Lamers, Bouwbedrijf Mario Scheutjens, een privé fruitteler, een manege en diverse kleine lokale bedrijven.

Ook in het aanbod van deze leerbedrijven wordt er gekeken naar de wensen van de jongeren en zoeken wij een passende dagbesteding voor ieder individu.

Het werkgebied van Ons Plekske bestrijkt de ruime regio in Brabant rond Vinkel; regio Uden/Veghel, Oss en Den Bosch.

Ontwikkelen op studiegebied

Binnen Ons Plekske kunnen alle jongeren zich ontwikkelen op het gebied van studie. Samen met onze eigen docenten wordt er op een speelse een laagdrempelige manier gewerkt aan de studiedoelen van de jongeren. Samen met de jongeren gaan we op zoek naar wat en hoe ze willen leren.  Zo creëren we een leerzame dagbesteding op onze zorgboerderij.

Op basis van het niveau en interesses van de jongeren werken wij aan diverse studiedoelen, zoals rekenen, vreemde talen, geschiedenis, biologie en nog veel meer. Dit wordt op een heel laag niveau ingezet zodat de jongeren succeservaringen op doen. Met kleine stapjes wordt het niveau verhoogt. De jongeren halen hier enorm veel voldoening uit en vergroten zo hun zelfvertrouwen. Plezier in leren speelt hierbij een belangrijke rol. De resultaten zijn geweldig!

Tevens organiseren wij ook diploma-uitreikingen waarbij onze jongeren een diploma overhandigd krijgen en worden beloond voor hun harde werken op onze zorgboerderij.

Sport & ontspanning

Bij Ons Plekske wordt er niet alleen gewerkt. Ook sport en ontspanning maken deel uit van de dagbesteding op onze zorgboerderij. Wij willen graag die vrijetijdsactiviteiten bieden, waarbij het individu of de saamhorigheid groeit. Niks is ons te gek. Skiën, tennis, mountainbiken, ja zelfs een koeiensurvival hebben we al gedaan. Maar ook samen musiceren, knutselen en koken en bakken zijn activiteiten die wij ondernemen.

Er kunnen veel activiteiten gedaan worden op de prachtige zorgboerderij met gezellige leef- en workshopruimte, goed ingerichte keuken en het grote buitenterrein. Dit omvat onder andere een beachvolleybalveld, voetbalveld, eigen gemaakte blokhutten en de kleine dieren in het buitenverblijf. Maar er worden ook veel uitstapjes gemaakt. Dat loopt dan uiteen van Ouwehands Dierenpark tot vlotten bouwen, van escaperoom tot waterpark en van laser gamen tot stedentrips.

Tevens beschikt Ons Plekske over een eigen bioscoop/theaterruimte en een eigen paardenweide waar lesgegeven kan worden op therapeutische wijze. Kortom aan dagbesteding kom je op onze zorgboerderij niks te kort.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.