Skip to content
Ons plekske 02-08-2021-78

Het motto van Ons Plekske is ‘werk, studie, sport & ontspanning’

Deze vier activiteiten samen vormen de basis van elke dag bij Ons Plekske. Wij bieden dagbesteding op maat, houden rekening met de wensen van de jongeren en zorgen voor een goede afwisseling tussen in- en ontspanning.

Werkactiviteiten

Bij Ons Plekske worden er diverse werkactiviteiten ondernomen op het gebied van horeca, tuinieren, koken, houtbewerking, techniek en nog veel meer. Wij zorgen ervoor dat onze jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uitmaken van de maatschappij. Wij werken op diverse locaties, zowel op onze eigen boerderij en paardenweide als op externe locaties.

Met veel genoegen wordt samengewerkt met lokale en regionale bedrijven zoals Boerderijterras ’t Venster, Bakker Lamers, Bouwbedrijf Mario Scheutjens, een privé fruitteler, een manege en diverse kleine lokale bedrijven.

Ook in het aanbod van deze leerbedrijven wordt er gekeken naar de wensen van de jongeren en zoeken wij een passende leerwerkplek voor ieder individu.

Het werkgebied van Ons Plekske bestrijkt de ruime regio rond Vinkel; regio Uden/Veghel, Oss en Den Bosch.

Studie

Ook biedt Ons Plekske de jongeren de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op studiegebied. Wij hebben onze eigen docenten in dienst die samen met onze jongeren op een speelse en laagdrempelige manier leren.

Op basis van het niveau en interesses van de jongeren werken wij aan diverse studiedoelen, zoals rekenen, vreemde talen, geschiedenis, biologie en nog veel meer. Dit wordt op een heel laag niveau ingezet zodat de jongeren succeservaringen op doen. Met kleine stapjes wordt het niveau verhoogt. De jongeren halen hier enorm veel voldoening uit en vergroten zo hun zelfvertrouwen. De resultaten zijn geweldig!

Tevens organiseren wij ook diploma-uitreikingen waarbij onze jongeren een diploma overhandigd krijgen en worden beloond voor hun harde werken. 

Sport & ontspanning

Bij Ons Plekske wordt er niet alleen gewerkt. Ook sport en ontspanning maken deel uit van de dag. Wij willen graag die vrijetijdsactiviteiten bieden, waarbij het individu of de saamhorigheid groeit. Niks is ons te gek. Skiën, tennis, mountainbiken, ja zelfs een koeiensurvival hebben we al gedaan. Maar ook samen musiceren, knutselen en koken en bakken zijn activiteiten die wij ondernemen.

Er kunnen veel activiteiten gedaan worden in de prachtige eigen locatie met gezellige leef- en workshopruimte, goed ingerichte keuken en het grote buitenterrein. Dit omvat onder andere een beachvolleybalveld, voetbalveld, eigen gemaakte blokhutten en de kleine dieren in het buitenverblijf. Maar er worden ook veel uitstapjes gemaakt. Dat loopt dan uiteen van Ouwehands Dierenpark tot vlotten bouwen, van escaperoom tot waterpark en van laser gamen tot stedentrips.

Tevens beschikt Ons Plekske over een eigen bioscoop/theaterruimte en een eigen paardenweide waar lesgegeven kan worden op therapeutische wijze.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.