Skip to content

Ben je benieuwd naar Ons Plekske en of het een Plekske is waar jullie naar op zoek zijn?

Wij laten jullie graag kennis maken met onze dagbesteding. Samen wordt er in overleg besproken of Ons Plekske de juiste plek is voor de desbetreffende jongere. Er wordt gekeken naar wat ‘de beste weg’ is en welke begeleiding het beste aansluit op de hulpvraag. Het verloop van onze aanmeldprocedure leest u hieronder.  

Kennismaking

Ben je benieuwd naar Ons Plekske en of het een Plekske is waar jullie naar op zoek zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naar aanleiding van de aanvraag wordt zorgvuldig gekeken of Ons Plekske de gevraagde zorg kan bieden en wordt er waar mogelijk een rondleiding en kennismaking ingepland.  

We nodigen je graag uit voor een rondleiding zodat we al het moois kunnen laten zien dat Ons Plekske te bieden heeft en kijken we samen naar de ervaren problemen of aandachtspunten voor de desbetreffende jongere.

Zo kunnen we samen kijken of Ons Plekske een passende dagbesteding is voor de desbetreffende jongere en plannen we op basis daarvan een proefdag in zodat de jongere zelf kan ervaren of Ons Plekske bij hem of haar past. 

Vervolg

Aan het einde van de proefdag gaan wij graag met jullie in gesprek om de ervaring van beiden kanten te bespreken. Past de desbetreffende jongere bij Ons Plekske en had hij/zij het naar zijn/haar zin? Dan plannen we een afspraak in waarbij u kennis maakt met de hoofdcoach. Samen met de hoofdcoach worden de begeleidingsbehoeften en hulpvraag nogmaals uitgebreid besproken. Er wordt goed besproken aan welke doelen er gewerkt gaat worden. Aan de hand hiervan wordt er een persoonlijk plan opgesteld.

Alle inhoudelijke besluiten worden multidisciplinair genomen en de ontwikkeling iedere jongere wordt met regelmaat door zijn of haar persoonlijke coach besproken met de gedragswetenschapper. 

Er vindt 1 tot 2 keer per jaar een evaluatie plaats met ouders/verzorgers waarbij we de ontwikkeling van de jongere uitvoerig bespreken en de doelen evalueren. Dit gebeurt aan de hand van het eerder opgestelde persoonlijke plan. Naar aanleiding van deze evaluatie kan het persoonlijke plan weer bijgesteld worden.

Naast deze vaste evaluatiemomenten is het natuurlijk altijd mogelijk om extra momenten in te plannen om elkaar te spreken. Wij houden altijd nauw contact met de ouders/verzorgers zodat we elkaar goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.