Skip to content

Zorgboerderij Brabant

In Brabant, om precies te zijn in het dorpje Vinkel, vind je onze zorgboerderij. Grote kans dat je zocht op “zorgboerderij Brabant” omdat je op zoek bent naar een zorgboerderij voor jouw zoon of dochter of ander familielid. Je bent beland op Ons Plekske: de plek waar het mogelijk is om te zijn wie je bent en te doen waar je goed in bent. Wij zijn een zorgboerderij in Brabant maar eigenlijk doet die naam ons niet de volle eer aan. We zijn namelijk méér dan alleen een zorgboerderij. En daar vertellen we graag meer over.

Welkom bij Ons Plekske

Over zorgboerderij Brabant “Ons Plekske”

In de gewone maatschappij is het voor deze jongeren lastig om hun rol te vervullen. Het lukt ze niet om mee te komen met de reguliere schoolvakken of hebben het gevoel buiten de boot te vallen. Onze zorgboerderij in Brabant is geschikt voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Op basis van hun behoeften en wensen kiezen we voor passende begeleiding. Ons Plekske is het ideale “plekske” voor jongeren die:

✓ Het beste uit zichzelf willen halen

✓ Nieuwe talenten willen ontdekken en deze verder ontwikkelen

✓ Willen meedraaien in de maatschappij

✓ Een positieve invulling willen geven aan hun dag

✓ Hun zelfvertrouwen willen vergroten

Dagelijks, met uitzondering van de zondagen, kunnen ze hier overdag terecht om hun talenten te ontdekken of ontwikkelen, sociaal contact te maken en nieuwe vaardigheden te leren. Dat kan op onze zorgboerderij, of bijvoorbeeld in samenwerking met onze leerbedrijven.

Studeren

Een grote interesse in vreemde talen, het hoofd breken over rekensommen of veel kennis over geschiedenis. Op basis van de interesses kunnen de jongeren bij ons, in samenwerking met het Koning Willem I college, bepaalde lessen volgen om hun kennis te vergroten.

Werken

Werken in de (moes)tuin, met dieren of in de keuken van onze zorgboerderij. Of wat dacht je van een baan in de horeca of bij de plaatselijke bakker? Bij ons kunnen de jongeren werkervaring opdoen in hun eigen interessegebied. Op het eigen terrein van onze zorgboerderij óf bij een van de erkende leerbedrijven in de omgeving van Den Bosch, Oss en Vinkel.

Verschillende uitjes

Een positieve invulling geven aan de dag van de jongeren vinden wij enorm belangrijk. We hebben een eigen bioscoop/theaterruimte, een paardenweide waar lesgegeven kan worden op therapeutische wijze, een workshopruimte, keuken en groot buitenterrein mét jungle om te klimmen en klauteren als een aap. Ook worden er regelmatig actieve uitjes buiten de deur georganiseerd: andere steden bezoeken, mountainbiken of zelfs een ski-trip!

Langskomen op onze zorgboerderij in Brabant?

We kunnen pagina’s vol wijden aan de activiteiten en werkwijzen van Ons Plekske. Maar als je interesse hebt in de zorgboerderij in Brabant, kun je beter gewoon bij ons langskomen. Bezoek onze zorgboerderij in Brabant en je hebt een gevoel van thuiskomen. De positieve instelling, huiselijke sfeer en verschillende activiteiten maken het verschil. Plan een intake in, waarin we je een uitgebreide rondleiding geven en een gesprek plannen waarin de wensen en behoeften van de desbetreffende jongere worden besproken.

Op basis daarvan wordt er een proefdag gepland. De jongere draait hier een dag mee zoals dit normaal ook zo zou verlopen. Aan het einde wordt samen met de ouders/verzorgers en de jongere de dag doorgelopen. Wat vond je leuk? Wat kon beter en wat was het gevoel erbij? Als die klik er is, wordt er een gesprek gepland met de hoofdcoach, die nogmaals alle wensen en behoeften doorneemt. Op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Dit plan wordt één tot twee keer per jaar geëvalueerd en eventueel bijgesteld.

Onze zorgboerderij ligt in Vinkel, onder de rook van Den Bosch in een landelijke omgeving. We bieden groeps-, individuele en ambulante begeleiding aan op basis van de behoeften.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.