Skip to content

Zorgboerderij Den Bosch

Je bent op zoek naar een zorgboerderij in Den Bosch voor je kind of een ander familielid. Wellicht is dagbesteding Ons Plekske hetgeen waarnaar je zoekt. Op deze pagina vertellen we je er graag meer over. Of neem direct contactop voor meer informatie.

Wat houdt onze zorgboerderij vlakbij Den Bosch in?

De term ‘zorgboerderij’ dekt de lading niet helemaal. Bij ‘Ons Plekske’ kunnen jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of autisme terecht. Waar ze in de reguliere maatschappij het gevoel hebben niet mee te draaien of buiten de boot te vallen, komen hun talenten hier juist tot hun recht.

Bij ons ontvang je direct bij binnenkomst een warm welkom en geven we de jongere een gevoel van thuiskomen. Dat doen we onder andere met een huiselijke inrichting, veel gezelligheid onderling, een plan op maat en het ondernemen van sport- en ontspanningsactiviteiten.

De activiteiten van zorgboerderij Ons Plekske

Zijn wie je bent en doen waar je goed in bent: dat is het motto van Ons Plekske. We kijken niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden. Interesses worden ontwikkeld en talenten aangemoedigd. Dat kan in de vorm van werken op de boerderij, bij een leerbedrijf in de omgeving van Den Bosch of schoolvakken te leren. We starten op een heel laag niveau zodat de jongeren succeservaringen opdoen. Door onder andere het organiseren van diploma-uitreikingen stimuleren we de jongeren op een positieve manier.

Studeren

Een grote interesse in vreemde talen, het hoofd breken over rekensommen of kennis vergaren over onze geschiedenis. Op basis van de interesses kunnen de jongeren bij ons lessen volgen om hun kennis te vergroten.

Werken

Werken in de (moes)tuin, met dieren of in de keuken van onze zorgboerderij. Of wat dacht je van een baan in de horeca of bij de plaatselijke bakker? Bij ons kunnen de jongeren werkervaring opdoen in hun eigen interessegebied. Op het eigen terrein van onze zorgboerderij óf bij een van de erkende leerbedrijven in de omgeving van Den Bosch, Oss en Vinkel.

Verschillende uitjes

Een positieve invulling geven aan de dag van de jongeren vinden wij enorm belangrijk. Daarom is er naast inspanning ook voldoende ruimte voor ontspanning. Klimmen en klauteren in de jungle, therapie volgen in de paardenweide of ontspannen in onze eigen bioscoop/theaterruimte. In en rondom onze zorgboerderij zijn voldoende activiteiten om veel lol te beleven. En ook buiten de zorgboerderij stopt de pret niet: we organiseren regelmatig uitjes: stedentrips, mountainbiken, tennissen en zelfs skiën!

Meer over de verschillende activiteiten lees je op deze pagina.

Langskomen op onze zorgboerderij in de buurt van Den Bosch?

We kunnen pagina’s vol wijden aan de activiteiten en werkwijzen van Ons Plekske. Maar als je interesse hebt in onze zorgboerderij vlakbij Den Bosch, kun je beter gewoon bij ons langskomen. Daar ervaar je hoe het voelt om thuis te komen door de positieve instelling, huiselijke sfeer en tal van activiteiten. Plan een intake in, waarin we je een uitgebreide rondleiding geven en een gesprek plannen waarin de wensen en behoeften worden besproken.

Op basis daarvan wordt er een proefdag gepland. De jongere draait hier een dag mee zoals dit normaal ook zou verlopen. Na afloop van die dag wordt samen met de ouders/verzorgers en de jongere de dag doorgelopen. Wat vond je leuk? Wat kon beter en wat was het gevoel erbij? Als die klik er is, wordt er een gesprek gepland met de hoofdcoach, die nogmaals alle wensen en behoeften doorneemt. Op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Dit plan wordt één tot twee keer per jaar geëvalueerd en eventueel bijgesteld.

Onze zorgboerderij ligt in Vinkel, onder de rook van Den Bosch in een landelijke omgeving. We bieden groeps-, individuele en ambulante begeleiding aan op basis van de behoeften.

Bij ons kunnen jongeren terecht die:

✓ Het beste uit zichzelf willen halen

✓ Nieuwe talenten willen ontdekken en deze verder ontwikkelen

✓ Willen meedraaien in de maatschappij

✓ Een positieve invulling willen geven aan hun dag

✓ Hun zelfvertrouwen willen vergroten

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.