Skip to content
Ons plekske 02-08-2021-24

Het motto van Ons Plekske is werk, studie, sport en ontspanning

Deze vier vormen de basis voor onze werk/stagelocaties.

Gedurende de afgelopen jaren is Ons Plekske op zoek gegaan naar bijzondere locaties voor werk- en  stagemogelijkheden voor onze jongeren. We hebben ons gericht op kleine bijzondere locaties. Onze jongeren worden opgeleid door hoogopgeleide coaches en ervaringsdeskundigen in de desbetreffende branche waarin het bedrijf zich bevindt.

Wij vinden het belangrijk dat onze jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uit maken van de maatschappij. Op onze boerderij stomen wij onze jongeren klaar om te werken bij een leerbedrijf naar keuze. De jongeren staan bij ons centraal wat betekent dat wij het erg belangrijk vinden dat er wordt geluisterd naar de wensen van de jongeren.

Mocht je super graag in een bepaalde branche willen werken, maar die zit nog niet in het actuele aanbod van Ons Plekske, dan helpen wij jou graag om het perfecte leerbedrijf voor jou te vinden.

Arrow

Overzicht van onze trotse leerbedrijven:

Het Venster

Op deze locatie werken wij zowel in de horeca als in de tuin. We helpen mee met de bediening en helpen mee met het bakken van taarten en maken van broodjes. Daarnaast onderhouden wij ook de (moes)tuin en doen we diverse andere onderhoudskusjes.

Bakkerij Lamers

Dit is een zeer gespecialiseerde bakker in banket en brood. Bij deze bakkerij zijn onze jongeren op beide afdelingen werkzaam. Onze jongeren worden professioneel opgeleid door de echte kenners in dit vakgebied. Samen maken zij de lekkerste broden en lekkernijen.

T.L.V. Tennisvereniging Berlicum

Dit is een tennisvereniging waar wij mogen tennissen op zowel de binnen- als de buitenbanen. Naast het tennissen zijn wij op deze locatie ook werkzaam in de tuin en werken wij mee aan andere onderhoudsklusjes.

PuurBerkshire

Op deze boerderijwinkel staat het goede leven voor de dieren centraal. Op deze locatie helpen wij mee met het verzorgen van de dieren, het telen van bloemen en planten en het verkopen van diverse streekproducten in de winkel. Ook worden er op deze locatie diverse kookworkshops georganiseerd.

Logo Ons Plekske

Privé fruitteler

Dit is een privé fruitteler op een boerderij met weilanden met de meest bijzondere appels, peren, pruimen, kersen enzovoorts. Wij plukken hier het fruit en verzorgen tevens de onderhoud hiervan. Op onze eigen boerderij maken we hier diverse jamsoorten, sappen en purees van. Dit verkopen we dan waarvan de opbrengst naar goede doelen gaan.

Museum Jan Cunen

In dit kunstmuseum, gelegen in een fabrikantenvilla in het centrum van Oss, helpen wij met het verzorgen van rondleidingen, de horeca en diverse andere activiteiten. Deze educatieve locatie is zeer geschikt voor onze jongeren. Het museum Jan Cunen is zeker een bezoek waard.

Martinushuis, Brabantzorg

Dit is een mooi kleinschalig verzorgingstehuis in Nuland (met eigen keuken). Hier helpen onze jongeren mee in de keuken en in de bediening. We ondernemen actieve spelletjes met de ouderen. Tevens halen we ze regelmatig op om fruit te plukken bij onze fruitteler in Loosbroek en ondernemen daarnaast diverse kleine uitjes met elkaar.

Logo Ons Plekske

Prikacties

Een aantal keren per jaar doen wij mee met de prikacties na diverse evenementen om de straten in Vinkel schoon te houden. Dit doen we met officiële knijpers en oranje hesjes. Ook doen wij mee met landelijke schoonmaakacties.

Conscius Sports

Bij deze sportschool mogen wij diverse sporten beoefenen en mogen onze jongeren deelnemen aan diverse groepslessen. Zo leren zij doelbewust te sporten.

Logo Ons Plekske

Diverse dierenboerderijen

Onze jongeren zijn dol op dieren! Wij zijn werkzaam op diverse dierenboerderijen in de buurt. Hier helpen wij met het verzorgen van de dieren en het schoonmaken van de stallen.

Logo Ons Plekske

Eigen klusjesdienst

Samen met onze jongeren verzorgen wij voor diverse bedrijven en particulieren kleine onderhoudswerkzaamheden, van werken in de tuin tot diverse kleine reparaties.

CONTACT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur support@artbees.net sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Sanne Branderhorst

”Ik werk sinds 2019 als coach bij Ons Plekske en ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om te werken met jongeren met een beperking. In de begeleiding van onze jongeren vind ik het belangrijk dat we uitgaan van hun talenten en kwaliteiten in plaats van hun beperkingen. Deze jongeren kunnen vaak veel meer dan we denken. Het beste uit deze jongeren naar voren halen, geeft mij een heel goed gevoel. Het zien van de groei die onze jongeren mee maken vind ik geweldig en dat maakt dit ook heel dankbaar werk”.